Τα βιβλία των καλοφαγάδων

Τα βιβλία των καλοφαγάδων

Από τις αμέτρητες νέες διεθνείς γαστρονομικές εκδόσεις «ψαρεύουμε» τις πιο ενδιαφέρουσες στα διαδικτυακά βιβλιοπωλεία. Για τον λάτρη των γλυκών, για τον ερασιτέχνη μπάρμαν, για τον συλλέκτη coffee table εκδόσεων, για τον παθιασμένο κυνηγό των νέων τάσεων στην κουζίνα, κάθε βιβλίο θα βρει κι άλλον αποδέκτη, θα γίνει δώρο σε φίλο αγαπημένο.

Κείμενο: Χριστίνα Τζιάλλα

Γι’ αυτούς που ψάχνουν τη χημεία στη μαγειρική
Γραφιστικά ιδιάζον, με αισθητική που παραπέμπει σε επιστημονικό σύγγραμμα, το νέο πόνημα του Δανού σεφ Ρενέ Ρετζεπί (εκ του Noma, τετράκις αναγορευθέντος καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο) απευθύνεται σε όσους θέλουν να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστήρια της μαγειρικής και να στήσουν στην κουζίνα τους ένα εργαστήριο βιοχημείας, φτιάχνοντας σπιτικό ξίδι από σέλερι, miso από φουντούκια και kombucha με καφέ. Αν οι λέξεις σάς είναι άγνωστες, αυτό το βιβλίο μάλλον δεν σας αφορά. Όσοι, όμως, λατρεύουν τις επιστημονικές εξηγήσεις των απλών καθημερινών διεργασιών που συντελούνται στις κουζίνες μας θα το βρουν εξαιρετικά ενδιαφέρον.

R. Redzepi, D. Zilber, .


Πηγή:www.agropost.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

Από τις αμέτρητες νέες διεθνείς γαστρονομικές εκδόσεις «ψαρεύουμε» τις πιο ενδιαφέρουσες στα διαδικτυακά βιβλιοπωλεία. Για τον λάτρη των γλυκών, για τον ερασιτέχνη μπάρμαν, για τον συλλέκτη coffee table εκδόσεων, για τον παθιασμένο κυνηγό των νέων τάσεων στην κουζίνα, κάθε βιβλίο θα βρει κι άλλον αποδέκτη, θα γίνει δώρο σε φίλο αγαπημένο. Κείμενο: Χριστίνα Τζιάλλα Γι’ […]