Λιαστές ντομάτες σε βάζο

Λιαστές ντομάτες σε βάζο

Υπέροχος μεζές!

Υλικά

12 ώριμες σφιχτές ντομάτες

150 γρ. αλάτι χοντρό

Ελαιόλαδο

Ξίδι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Πλένετε καλά τις ντομάτες, τις σκουπίζετε και τις κόβετε κάθετα στη μέση, αφαιρώντας το κοτσάνι τους.

2. Τις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και τις απλώνετε σε ένα ταψί, το οποίο έχετε στρώσει με κληματόβεργες. Αν δεν βρείτε κληματόβεργες, μπορείτε να τις στρώσετε σε μια σήτα για να φεύγουν τα υγρά τους ή σε τελάρα τα οποία έχετε τοποθετήσει ανάποδα για να αερίζονται και από κάτω και τις αφήνετε στον ήλιο.

3. Τις σκεπάζετε με ένα τούλι, το οποίο εμποδίζει τα έντομα να έρχονται σε επαφή με τις ντομάτες.

4. Τις αφήνετε να λιαστούν για 4 με 5 ημέρες περίπου, αν επικρατεί ηλιοφάνεια. Αν δεν έχει ζέστη και αέρα, τις αφήνετε λίγο παραπάνω. Δεν θέλουν υγρασία, για να μη μουχλιάσουν.

5. Όταν ξεραθούν, τις μαζεύετε. Να ξέρετε ότι είναι έτοιμες όταν πιέζοντάς τις δεν βγάζουν καθόλου υγρά.

6. Μπορείτε να τις περάσετε μία-μία σε κλωστή και να τις διατηρήσετε σε ξηρό μέρος ή να τις βάλετε σε γυάλινα δοχεία σκεπασμένες με ελαιόλαδο σκέτο ή με μυρωδικά (κόλιαντρο, δεντρολίβανο, ρίγανη) ή σε λάδι και ξίδι.

.


Πηγή:www.agropost.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

Υπέροχος μεζές! Υλικά 12 ώριμες σφιχτές ντομάτες 150 γρ. αλάτι χοντρό Ελαιόλαδο Ξίδι (προαιρετικά) Εκτέλεση 1. Πλένετε καλά τις ντομάτες, τις σκουπίζετε και τις κόβετε κάθετα στη μέση, αφαιρώντας το κοτσάνι τους. 2. Τις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και τις απλώνετε σε ένα ταψί, το οποίο έχετε στρώσει με κληματόβεργες. Αν δεν βρείτε κληματόβεργες, μπορείτε […]