Ανακοίνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης

Ανακοίνωση  του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης


Σε ανακοίνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης αναφέρονται:

«Αρχικά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γιάννουλης θα ήθελε να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια σε όλους τους συμπολίτες μας που θρηνούν τους δικούς τους ανθρώπους και εκφράζει τη συμπαράσταση του σε όλους τους πληγέντες.

Η κακοκαιρία «DANIEL» που έπληξε τις τελευταίες μέρες την Ελλάδα αποτελεί πρωτόγνωρο ιστορικά φαινόμενο για τη Γιάννουλη, για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λάρισας και όλη τη Θεσσαλία. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γιάννουλης, αποτελείται  από 144 παραγωγούς-μέλη σε μια περιοχή που η δενδροκαλλιέργεια (πέρα απο τις μονοετείς καλλιέργειες) αποτελεί σχεδόν τον μοναδικό τρόπο επιβίωσης των κατοίκων. Δυστυχώς η πρωτοφανής κακοκαιρία μας βρήκε παραμονές της συγκομιδής σε κάποιες ποικιλίες συμπύρηνων ροδάκινων, αμυγδάλων και τη περιοχή μας να μετρά αμέτρητες και ανεκτίμητες ζημιές.

Συγκεκριμένα, η έντονη βροχόπτωση πέρα  απο το ότι οδήγησε να πλημμυρίσουν τα αγροτεμάχια, οδήγησε και στην καρπόπτωση των φρούτων που ήταν για συγκομιδή και το σάπισμα των φρούτων, όσων έμειναν πάνω στα δέντρα. Ένα επιπλέον πρόβλημα της παρατεταμένης παραμονής των υδάτων στα αγροτεμάχια είναι το σάπισμα των δέντρων και των ετήσιων καλλιεργειών όπως βαμβάκι και καλαμπόκι με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή για τους παραγωγούς.

Ο πρόεδρος του ΑΣ Γιάννουλης Ελευθέριος Ντάνος και από το ΔΣ ο Μακρής Ιωάννης εδώ και 4 ημέρες καταγράφουν το μέγεθος της καταστροφής στα αγροτεμάχια λόγω δυσκολίας της μετακίνησης κλιμάκιου του ΕΛΓΑ απο την μη οδική σύνδεση για την αυτοψία των ζημιών που έχουν υποστεί οι παραγωγοί μας. Είναι σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσα οι αιτήσεις για την αποπληρωμή των αποζημιώσεων και ζητά απο το κράτος την άμεση στήριξη για την ανυπολόγιστη ζημιά που έχει υποστεί ο αγροτικός τομέας».


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Σε ανακοίνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης αναφέρονται: «Αρχικά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γιάννουλης θα ήθελε να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια σε όλους τους συμπολίτες μας που θρηνούν τους δικούς τους ανθρώπους […]