Λάρισα: Προς ολοκλήρωση η πώληση της «AS Αγορά» στον «Σκλαβενίτη»

Λάρισα: Προς ολοκλήρωση η πώληση της «AS Αγορά» στον «Σκλαβενίτη»


Πολύ κοντά σε μία ακόμα εξαγορά βρίσκεται σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες ο Σκλαβενίτης. Στο πλαίσιο της στρατηγικής που υλοποιεί ήδη από το 2022, με την απόκτηση μικρότερου βεληνεκούς αλυσίδων, το Capital.gr πληροφορείται ότι αυτή τη στιγμή απομένουν ελάχιστες λεπτομέρειες για την υπογραφή συμφωνίας με την εταιρεία Σανίδας-Παπακωνσταντίνου ΙΚΕ με έδρα τη Λάρισα, η οποία φέρει την ταμπέλα «AS Αγορά».

H επιχείρηση του κάμπου διατηρεί αυτή τη στιγμή δίκτυο 9 καταστημάτων, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται στον Αμπελώνα Τυρνάβου, ένα ακόμη στην Αγιά Λάρισας, ακόμη ένα στους Νέους Πόρρους Πιερίας και τα υπόλοιπα στη Λάρισα.

Προηγήθηκε η απόκτηση 9 καταστημάτων της SEP Markets και 4 καταστημάτων της Γέγος

Πρόκειται για μία ακόμη κίνηση του Σκλαβενίτη μετά από εκείνες που ολοκλήρωσε στη διάρκεια του 2022 με την απόκτηση των 9 από τα 11 καταστήματα της SEP Markets στα Ιωάννινα και των 4 καταστημάτων από τα 6 συνολικά της Γέγος στην Αττική.

Με την απόκτηση της «AS Αγορά» από τον Σκλαβενίτη, ένα ακόμη μέλος του ΕΛΟΜΑΣ θα τεθεί εκ των πραγμάτων εκτός του συγκεκριμένου ομίλου αγορών στον οποίο συμμετέχει, όπως έχει συμβεί και σε ανάλογες περιπτώσεις εξαγορών άλλων αλυσίδων – μελών του. Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο οι μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ εμφανίζονται ιδιαίτερα κινητικές για την απόκτηση των μικρότερων παικτών, αφενός για να προλάβουν τον ανταγωνισμό τους πριν προχωρήσει εκείνος στην απόκτηση κάποιας αλυσίδας, αφετέρου για να ενισχύσουν το δίκτυο και να αγοράσουν τζίρο σε περιοχές ενδιαφέροντος.

Η συγκεκριμένη κίνηση εκτός σημαντικού απροόπτου θα αποτελέσει την 12η εξαγορά του Σκλαβενίτη από το 2007 έως και σήμερα, όταν απέκτησε τότε την αλυσίδα Παπαγεωργίου με 18 καταστήματα. Η τελευταία ολοκληρωμένη εξαγορά ήταν αυτή με την Γέγος τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ η σημαντικότερη από πλευράς μεγέθους ήταν η απόκτηση της Μαρινόπουλος το 2017, μέσω της οποίας άλλαξαν δραστικά τα δεδομένα στην ελληνική αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου.

Το 2022 για πρώτη φορά ο τζίρος του ομίλου Σκλαβενίτη θα βρεθεί για πρώτη φορά πάνω από τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως προκύπτει από την μέχρι στιγμής πορεία της επιχείρησης στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς.

Σημειώνεται ότι ο επιχειρηματίας Θάνος Σανίδας, ο οποίος διατηρεί την πλειοψηφία των μετοχών στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Λάρισας, διατηρεί πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα σε οντότητες όπως είναι τα Λατομεία Τυρνάβου, ενώ δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα των κατασκευών και του τουρισμού.


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Πολύ κοντά σε μία ακόμα εξαγορά βρίσκεται σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες ο Σκλαβενίτης