Ένοχος ο ψαράς για την τραγωδία με τη 7χρονη στη Μεσαρά

Ένοχος ο ψαράς για την τραγωδία με τη 7χρονη στη Μεσαρά


Την ενοχή του κατηγορούμενου, πλανόδιου ψαρά, αποφάσισε νωρίτερα σήμερα το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για το τρομερό δυστύχημα, με θύμα ένα 7χρονο αγγελούδι, τον Ιούνιο του 2018 στη Μεσαρά.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε μετά από τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη η μητέρα του άτυχου παιδιού. Στο μοιραίο όχημα επέβαιναν η μητέρα και οι οι δύο ανήλικες κόρες της, ηλικίας 4 και 7 ετών.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια αλλά και για τις σωματικές βλάβες σε βάρος της μητέρας και της μικρότερης αδερφής του και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και δέκα μηνών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ικανοποίηση για την καταδικαστική απόφαση εξέφρασε η πλευρά της οικογένειας του 7χρονου κοριτσιού, που ακόμα παλεύει να διαχειριστεί το πένθος της απώλειας. Από την πλευρά του κατηγορουμένου ασκήθηκε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, ο εντολέας του σαφώς και εκφράζει τη θλίψη του για το δυστύχημα, επιμένει όμως ότι δεν είχε καμία υπαιτιότητα στο τροχαίο, ενώ αμφισβητούν πλήρως ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, όπως του έχει αποδοθεί από τους πραγματογνώμονες, με μέτρηση 2,7. Υποστήριξε μάλιστα ότι το δικαστήριο δικαίωσε εν μέρει ως προς το επίμαχο σκέλος, δηλαδή της μέθης, τον εντολέα του. «Η δικαιοσύνη αποφασίζει με βάση τα όσα συνεισφέρουν οι μάρτυρες και οι πραγματογνώμονες. Στην προκειμένη περίπτωση την ευθύνη του σφάλματος φέρουν οι πραγματογνώμονες» δήλωσε.


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Την ενοχή του κατηγορούμενου, πλανόδιου ψαρά, αποφάσισε νωρίτερα σήμερα το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για το τρομερό δυστύχημα, με θύμα ένα 7χρονο αγγελούδι, τον Ιούνιο του 2018 στη Μεσαρά. Το περιστατικό […]