Αγρότες: Ο ΕΦΚΑ δε τους δίνει ολόκληρη την εθνική σύνταξη – Χάνουν 100-120 ευρώ το μήνα

Αγρότες: Ο ΕΦΚΑ δε τους δίνει ολόκληρη την εθνική σύνταξη – Χάνουν 100-120 ευρώ το μήνα


Ο ΕΦΚΑ αντιμετωπίζει τους αγρότες σαν ελεύθερους επαγγελματίες αναφορικά την καταβολή των εισφορών, η οποία είναι υποχρεωτική κάθε μήνα, ενώ λαμβάνονται δρακόντεια εισπρακτικά μέτρα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Δεν φτάνει που οι αγρότες πρέπει να δουλεύουν στα χωράφια μέχρι τα 67 χρόνια, αλλά και στη συνέχεια τους κόβουν από 100 έως 120 ευρώ κάθε μήνα. Με αποτέλεσμα να λαμβάνουν λιγότερα από τους… ανασφάλιστους. Σε πολλές περιπτώσεις όποιος δεν πλήρωσε καθόλου εισφορές υπέρ ΟΓΑ, έχει καλύτερες αποδοχές!

Ειδικά οι αγρότες που θα συνταξιοδοτηθούν μέχρι το 2030, δεν θα λαμβάνουν ολόκληρη την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ (για είκοσι και πλέον χρόνια ασφάλισης). Σε πολλές δε περιπτώσεις ο ΕΦΚΑ δεν τους δίνει ούτε το ποσό που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ στους ανασφαλίστους υπερήλικες, δηλαδή ούτε τα 360 ευρώ το μήνα!


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Ο ΕΦΚΑ αντιμετωπίζει τους αγρότες σαν ελεύθερους επαγγελματίες αναφορικά την καταβολή των εισφορών, η οποία είναι υποχρεωτική κάθε μήνα, ενώ λαμβάνονται δρακόντεια εισπρακτικά μέτρα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Δεν φτάνει που οι αγρότες πρέπει να δουλεύουν στα χωράφια μέχρι τα 67 χρόνια, αλλά και στη συνέχεια τους κόβουν από 100 έως 120 ευρώ κάθε μήνα. […]