ΠΟΕΔΗΝ: Λάθος αντίληψη ότι έχουμε να κάνουμε με ήπια νόσηση λόγω Όμικρον

ΠΟΕΔΗΝ: Λάθος αντίληψη ότι έχουμε να κάνουμε με ήπια νόσηση λόγω Όμικρον


Καμπανάκι κινδύνου για σημάδια χαλάρωσης απέναντι στον κορωνοϊό κρούει η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι είναι «λάθος» η αντίληψη πως, επειδή έχουμε να κάνουμε με ήπια νόσηση λόγω της Όμικρον, «ξεμπερδεύουμε» με την πανδημία.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει χαρακτηριστικά πως, «με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας, οι ΜΕΘ δεν πιέζονται. Με το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας λειτουργούν 692 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού– καλυμμένες είναι οι 613, κενές οι 79.

Και υπογραμμίζει πως είναι «λάθος αντίληψη ότι έχουμε να κάνουμε με ήπια νόσηση λόγω της μετάλαξης Όμικρον, ότι ξεμπερδεύουμε με τον κορωνοϊό. Οδηγεί σε χαλάρωση και μη τήρηση των μέτρων προστασίας. Δεν μπορεί να λέγεται μια τέτοια άποψη με γεμάτα τα νοσοκομεία, κοσμοσυρροή στα ΤΕΠ κοροναϊού, υπερδιπλάσιες εισαγωγές και δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ», υποστηρίζει ο κ. Γιαννάκος.

«Σήμερα, μας έγιναν καταγγελίες για διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ και δεν το πιστεύαμε με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργείου. Ερευνήσετε την κατάσταση με τους διασωληνωμένους ασθενείς. Δεκάδες βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. Πολλοί εξ αυτών επί ημέρες», προσθέτει και παραθέτει την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, με τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Νίκαια: 8 διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ. Σε κλινικές με άλλους 25 ασθενείς με κοροναϊό. Η κάλυψη γίνεται με δύο νοσηλευτές τη βάρδια σε κάθε κλινική.

Ερυθρός: 10 διασωληνωμένοι με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ, διασκορπισμένοι σε θαλάμους. Στελέχωση με δύο ή τρεις νοσηλευτές τη βάρδια.

Σισμανόγλειο: 3 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους κλινών κοροναϊού.

Θριάσιο: 4 διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊό σε θαλάμους.

Γεννηματάς: 3 διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊό σε θαλάμους.

Ευαγγελισμός: Τουλάχιστον 2 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους.

ΑΧΕΠΑ: 5 διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους. Στελέχωση με δύο ή τρεις νοσηλευτές στη βάρδια.

Ιπποκράτειο: 7 διασωληνωμένοι σε χειρουργικές αίθουσες και 2 σε θαλάμους κλινών κοροναϊού.

«Υπάρχουν και πολλοί άλλοι, σε άλλα νοσοκομεία. Γιατί λοιπόν μεταφέρεται η εικόνα ότι δεν πιέζονται οι ΜΕΘ; Όταν είναι γεμάτα τα νοσοκομεία με περιστατικά κοροναϊού, αυτό είναι αναπόφευκτο», επισημαίνει καταλήγοντας ο κ. Γιαννάκος.


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Καμπανάκι κινδύνου για σημάδια χαλάρωσης απέναντι στον κορωνοϊό κρούει η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι είναι «λάθος» η αντίληψη πως, επειδή έχουμε να κάνουμε με ήπια νόσηση λόγω της Όμικρον, «ξεμπερδεύουμε» με την πανδημία. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει χαρακτηριστικά πως, «με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας, οι ΜΕΘ δεν πιέζονται. Με το πληροφοριακό […]