Αντωνακάκης: Λέμε «όχι» στη συμμετοχή δικηγόρων και λογιστών για την απονομή των συντάξεων (φωτ. & βίντεο)

Αντωνακάκης: Λέμε «όχι» στη συμμετοχή δικηγόρων και λογιστών για την απονομή των συντάξεων (φωτ. & βίντεο)


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πραγματοποιεί το 27ο Απολογιστικό & Καταστατικό της Συνέδριο, από σήμερα έως και τις 26 Νοεμβρίου 2021,  στην πόλη της Λάρισας και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο LARISSA IMPERIAL.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Δημήτρης Αντωνακάκης πριν την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου απαντώντας σχετικά με την είσοδο των λογιστών και των δικηγόρων στις διαδικασίες απονομής των εκκρεμών συντάξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και αν γίνονται έλεγχοι αυτή την περίοδο και πως είναι σε επίπεδο προσωπικού, επισήμανε:

«Στην συμμετοχή των δικηγόρων και λογιστών εμείς ως εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ λέμε ένα μεγάλο «όχι».  Πιστεύουμε ότι η κοινωνική ασφάλιση αφορά στην έκδοση των συντάξεων μόνο από πιστοποιημένους δημόσιους υπαλλήλους και όχι από ιδιώτες. Η κοινωνική ασφάλιση πρέπει να κρατήσει το δημόσιο χαρακτήρα της.

Αυτή τη στιγμή η μεγάλη υποστελέχωση που υπάρχει στο ένα και μοναδικό ταμείο στον ΕΦΚΑ είναι απαράδεκτη. Όλες οι πολιτικές που έχουνε ασκηθεί στο παρελθόν αλλά και σήμερα για την δημιουργία αυτού του φορέα έχουνε φέρει καταστροφικά αποτελέσματα.

Εμείς ως εργαζόμενοι ήμασταν ανέκαθεν αντίθετοι σε έναν φορέα. Εξαρχής χωρίς οργάνωση χωρίς να υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο να μπορούσε να ανταπεξέλθει στην κοινωνία και να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του. Σήμερα με την μεγάλη υποστελέχωση που υπάρχει δυστυχώς δεν μπορούμε να πραγματοποιούμε ελέγχους στους χώρους εργασίας διότι το προσωπικό απασχολείται για ελέγχους για την ασφάλιση των Συμβολαιογράφων και άλλων ειδικοτήτων οι οποίες ήταν σε εκκρεμότητα και έχει τεθεί σε προτεραιότητα η απονομή των συντάξεων».

 


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πραγματοποιεί το 27ο Απολογιστικό & Καταστατικό της Συνέδριο, από σήμερα έως και τις 26 Νοεμβρίου 2021,  στην πόλη της Λάρισας και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο LARISSA IMPERIAL. Ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Δημήτρης Αντωνακάκης πριν την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου απαντώντας σχετικά με την είσοδο των λογιστών και των […]