Διασωληνωμένος ο γιος του πρώτου θύματος στη Δραγασιά

Διασωληνωμένος ο γιος του πρώτου θύματος στη Δραγασιά


Τα χωριά Δραγασιά και Δαμασκηνιά στην Κοζάνη παραμένουν σε καθεστώς ολικής καραντίνας για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Θετική στον ιό έχει βρεθεί μια 85χρονη γυναίκα αλλά και ο γιος της, που μεταφέρθηκε επειγόντως στη Θεσσαλονίκη, γιατί η υγεία του επιδεινώθηκε.

Σε απομόνωση έχει τεθεί και ένας 78χρονος, που εμφανίστηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης με καρδιολογικά προβλήματα, αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι εκδήλωσε συμπτώματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, η δυτική Μακεδονία βρίσκεται και πάλι στη δίνη του κορωνοϊού. Ο 78 χρονος που πήγε μόνος του στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, αν και αρχικά αντιμετωπίστηκε ως καρδιολογικό περιστατικό, νοσηλεύεται διασωληνωμένος, καθώς εκδήλωσε συμπτώματα κορωνοϊού. Ο 78χρονος υποβλήθηκε εγκαίρως σε αξονική, που έδειξε πνευμονία και αμέσως σήμανε συναγερμός. Είναι ο 13ος ασθενής που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κοζάνης με συμπτώματα κορψνοϊού, ενώ δύο είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Την ίδια ώρα, ο γιος του 90χρονου από τη Δραγασιά, ο οποίος ήταν το πρώτο θύμα του κορωνοϊού, μεταφέρθηκε επειγόντως την Κυριακή το βράδυ στη Θεσσαλονίκη από το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, καθώς η υγεία του επιδεινώθηκε. Η σύζυγός του, επίσης ασθενής με κορωνοϊό,  μίλησε στο Οpen μέσα από την μονάδα στην οποία νοσηλεύεται.

«Μας μετέφεραν την Κυριακή το βράδυ. Δεν ήταν καλά, τα πνευμόνια του, η αναπνοή του, είχε δύσπνοια και τον πήγαν στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη», λέει η σύζυγός του. Η ίδια που νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο μαζί του παρουσιάζει βελτίωση, ωστόσο έχει καταρρεύσει ψυχολογικά, αφού είδε τον πεθερό της να πεθαίνει και την πεθερά της, τον σύζυγό της και την ίδια να νοσούν. «Ψυχολογικά είμαι ένα ράκος. Κατά τα άλλα είμαι καλά, εγώ έχω συνέλθει».

Το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα, αλλά και η επιδείνωση της υγείας του ιδιοκτήτη της ψησταριάς στη Δαμασκηνιά, έχουν αναστατώσει τους κατοίκους. Κάποιοι παρουσιάζουν συμπτώματα, χωρίς να γνωρίζουν αν είναι φορείς, όπως ο ιερέας του χωριού, που παραμένει σε καραντίνα μαζί με τον γιό του και τον μόλις 4ετών εγγονό τού. Η σύζυγός του, που παρουσίασε επιδείνωση έχει μεταφερθεί εδώ και λίγες ημέρες στο νοσοκομείο. Το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε αρνητικό στον κορωνοϊό.

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για τους κατοίκους των χωριών, που ζητούν άμεσα κλιμάκιο γιατρών να τους παρακολουθεί από κοντά.


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Τα χωριά Δραγασιά και Δαμασκηνιά στην Κοζάνη παραμένουν σε καθεστώς ολικής καραντίνας για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Θετική στον ιό έχει βρεθεί μια 85χρονη γυναίκα αλλά και ο γιος της, που μεταφέρθηκε επειγόντως στη Θεσσαλονίκη, γιατί η υγεία του επιδεινώθηκε. Σε απομόνωση έχει τεθεί και ένας 78χρονος, που εμφανίστηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης με καρδιολογικά […]