Ρόδος: Έξι χρόνια κάθειρξης σε 54χρονο που θέλησε να βοηθήσει 36χρονη Αφγανή

Ρόδος: Έξι χρόνια κάθειρξης σε 54χρονο που θέλησε να βοηθήσει 36χρονη Αφγανή


Την ποινή των έξι ετών κάθειρξης, 3 μηνών φυλάκιση και το χρηματικό πρόστιμο των 21.000 ευρώ διατήρησε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 54χρονος από την Αθήνα που κατηγορείται ότι διευκόλυνε 36χρονη Αφγανή, η οποία διέμενε παράνομα στη χώρα μας, να επιχειρήσει να αναχωρήσει με αεροπορική πτήση από τη Ρόδο στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα της αδελφής του.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, η ποινή αυτή είχε επιβληθεί στον 54χρονο από το πρωτόδικο δικαστήριο, αν και δεν είχε εμφανιστεί στη δίκη πριν από τέσσερα χρόνια, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ωστόσο ο καταδικασθείς άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Το δικαστήριο, καθώς ουδείς εμφανίστηκε ενώπιόν του, την απέρριψε ως ανυποστήρικτη.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διατηρείται για τον 54χρονο η ποινή που του είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο.

Σημειώνεται πως το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχη, ερήμην, και την 36χρονη αλλοδαπή για παράνομη κατοχή πλαστού εγγράφου και της είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 7 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ την οποία ανέστειλε επί τριετία.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν στις 22 Μαΐου 2012 το μεσημέρι η 36χρονη αλλοδαπή επιχείρησε να ταξιδέψει από το νησί μας με πτήση αεροπορικής εταιρείας στο εξωτερικό κάνοντας χρήση δελτίου ταυτότητας που ανήκε σε άλλο πρόσωπο. Έγινε όμως αντιληπτή από αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, συνελήφθη και από την προανάκριση προέκυψε πως την ταυτότητά της την είχε δώσει έναντι του ποσού των 200 ευρώ ο 54χρονος από την Αθήνα και η ταυτότητα ανήκε στην αδελφή του! Μάλιστα ο ίδιος είχε έρθει στη Ρόδο από τον Πειραιά μαζί με την 36χρονη Αφγανή ακτοπλοϊκώς για το σκοπό αυτό και την ημέρα της σύλληψής τους το μεσημέρι τη συνόδευσε στο αεροδρόμιο προκειμένου να τη διευκολύνει να ταξιδέψει παράνομα στο εξωτερικό.

Από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 54χρονος, ενώ στη κατοχή και των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας

• Μια κάρτα επιβίβασης

• Το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ

• Δυο κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος των συλληφθέντων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά τις απολογίες τους η Αφγανή αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους και ο 54χρονος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Την ποινή των έξι ετών κάθειρξης, 3 μηνών φυλάκιση και το χρηματικό πρόστιμο των 21.000 ευρώ διατήρησε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 54χρονος από την Αθήνα που κατηγορείται ότι διευκόλυνε 36χρονη Αφγανή, η οποία διέμενε παράνομα στη χώρα μας, να επιχειρήσει να αναχωρήσει με αεροπορική πτήση από τη Ρόδο στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα […]