Ενημέρωση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας

Ενημέρωση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας

Ενημερωτική εσπερίδα διοργάνωσε η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας με θέμα «Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας αρωγός στην προσπάθεια ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Το παρών έδωσε ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας κ. Αναστάσιος Λάππας, το εκτελεστικό μέλος κ. Δημήτρης Γάτος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε την Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, άξια εμπιστοσύνης λέγοντας πως «αναμένονται να ανοίξουν αρκετοί δίαυλοι ανάπτυξης και ελπίζουμε η Τράπεζα Θεσσαλίας να σταθεί δίπλα μας».

Από την πλευρά του ο κ. Λάππας επεσήμανε πως «η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας είναι ένας μηχανισμός που δημιουργήθηκε από τις παραγωγικές τάξεις. Η αποστολή της είναι η στήριξη της μικρής και μεσαίας επιχείρησης. Βρισκόμαστε στη Λάρισα εδώ και 11 χρόνια. Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την επιχειρηματική κοινότητα. Θέλουμε να περάσουμε  την φιλοσοφία μας. Να γνωρίζει δηλαδή η επιχειρηματική κοινότητα πως υπάρχει ένας οργανισμός ο οποίος γνωρίζει τις ανάγκες τους και βρίσει λύσεις κρατώντας τις κάνουλες ανοιχτές».

Ανέφερε πως το σύνολο των χρηματοδοτήσεων στη Λάρισα κοντεύουν τα 70 εκατ. ευρώ τονίζοντας πω αυτό το γεγονός και μόνο καθορίζει την δομή και την αποστολή της τράπεζας. Τέλος δήλωσε πως το πλεονέκτημα της τράπεζας είναι η ταχύτητα αποφάσεων και η άμεση εξυπηρέτηση. «Σήμερα είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε όλες τις χρηματοδοτικές λύσεις που έχει η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας και πως μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων» κατέληξε.

Ο κ. Γάτος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αποξένωση και την δυσπιστία των πολιτών απέναντι στις τράπεζες η οποία οφείλεται ως επί το πλείστον στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες των τελευταίων ετών. Ωστόσο τόνισε πως η εμπιστοσύνη απέναντι στο τραπεζικό σύστημα επανέρχεται σε σχετικά καλά επίπεδα. Τόνισε πως «στη νέα κανονικότητα στην τραπεζική αγορά, τα προϊόντα των Τραπεζών δεν θα είναι αυτά που θα κάνουν τη διαφορά. Τη διαφορά θα την κάνει η σχέση που θα αναπτυχθεί με τον πελάτη. Μόνο μέσα από μια τέτοια σχέση θα επανακτηθούν οι προϋποθέσεις εμπιστοσύνης που απαιτούνται για να αναπτυχθεί με επιτυχία ο τραπεζικός κλάδος.

Η σχέση αυτή με τον πελάτη – επιχειρηματία – συνέταιρο που διατηρεί η Τράπεζά μας , αποτελεί και το σημείο διαφοροποίησης, έναντι του ανταγωνισμού των συστημικών Τραπεζών. »Υπογράμμισε πως στόχος της Τράπεζας είναι με την επαρκή ρευστότητά της να στηρίζει διαχρονικά την τοπική επιχειρηματικότητα και να αποτελεί αρωγό στον επιχειρηματία ή ελεύθερο επαγγελματία σε κάθε του βήμα.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν προγράμματα ενίσχυσης και χρηματοδότησης επιχειρήσεων.

Ασ.Ν.

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Ενημερωτική εσπερίδα διοργάνωσε η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας με θέμα «Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας αρωγός στην προσπάθεια ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Επιμελητήριο Λάρισας. Το παρών έδωσε ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας κ. Αναστάσιος Λάππας, το εκτελεστικό μέλος κ. Δημήτρης Γάτος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος. […]