Δήμαρχος και προϊστάμενος ΕΛΓΑ σε πληγείσες από το χαλάζι περιοχές των Φαρσάλων (φωτ.)

Δήμαρχος και προϊστάμενος ΕΛΓΑ σε πληγείσες από το χαλάζι περιοχές των Φαρσάλων (φωτ.)


Αυτοψία σε πληγείσες περιοχές από τη χαλαζόπτωση του περασμένου Σαββάτου πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου και ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στο νομό Λάρισας κ. Σπύρος Σπυρόπουλος, μαζί με την αντιδήμαρχο κ. Σοφία Χατζηπλή και τον γεωπόνο του ΕΛΓΑ, επόπτη του Ν. Λάρισας, κ. Γιώργο Σαμαρά.

Επισκέφθηκαν καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα, πολλές εκ των οποίων υπέστησαν καταστροφή που ανέρχεται στο 100%.

Το μένος των ακραίων καιρικών φαινόμενων ήταν τέτοιο, που το μέγεθος του χαλαζιού – κατά αγρότες της περιοχής που βρέθηκαν στην αυτοψία – έφθανε αυτό του καρυδιού!

Ήδη ο Δήμος Φαρσάλων έχει προχωρήσει σε αναγγελία της ζημιάς από την περασμένη Δευτέρα, ενώ επίκεινται τα κλιμάκια του ασφαλιστικού φορέα για να προχωρήσουν τη διαδικασία της εκτίμησης.

Μετά το πέρας της αυτοψίας, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Σπύρο Σπυρόπουλο και τον επόπτη κ. Γιώργο Σαμαρά για την άμεση ανταπόκρισή τους. Δυστυχώς, τα φετινά ακραία καιρικά φαινόμενα δεν έχουν προηγούμενο, τόσο σε ένταση, όσο και σε συχνότητα. Εκ των πραγμάτων και οι καταστροφές που προκλήθηκαν θεωρώ πως υπερβαίνουν τα όσα βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι επιτακτική ανάγκη να κινηθούν τάχιστα οι μηχανισμοί του ΕΛΓΑ, αλλά και να ξαναδούμε τον κανονισμό ασφάλισης, αφού η κλιματική κρίση είναι εδώ και επιτάσσει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και δρούμε. Ως Δήμος Φαρσάλων, στο βαθμό που μας αναλογεί, είμαστε δίπλα στους αγρότες που είδαν το βιός τους να καταστρέφεται από τη μανία της φύσης».


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Αυτοψία σε πληγείσες περιοχές από τη χαλαζόπτωση του περασμένου Σαββάτου πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου και ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στο νομό Λάρισας κ. Σπύρος Σπυρόπουλος, μαζί με την αντιδήμαρχο κ. Σοφία Χατζηπλή και τον γεωπόνο του ΕΛΓΑ, επόπτη του Ν. Λάρισας, κ. Γιώργο Σαμαρά. Επισκέφθηκαν καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της […]