Στελέχη της εταιρίας «Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε.» στον Συνεταιρισμό ΘΕΣγη

Στελέχη της εταιρίας «Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε.» στον Συνεταιρισμό ΘΕΣγη


Την 11η Μάϊου 2022, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Α.Ε.», κύριος Δανιηλίδης Αλέξανδρος, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας κριθαριού της εταιρίας, κύριο Κωτούλα Βασίλη, επισκέφθηκε τα γραφεία του Συνεταιρισμού «ΘΕΣγη».

Τον κ. Δανιηλίδη υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη, κύριος Καλφούντζος Παναγιώτης, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού, τα προϊόντα που διαχειρίζεται, την φιλοσοφία και τον τρόπο οργάνωσης του, ενώ αναφέρθηκε και στους μακροπρόθεσμους στόχους του. Στη συνέχεια, ανέλυσε τους παράγοντες που έχουν οδηγήσει στην αύξηση του κόστους παραγωγής των καλλιεργειών και ακολούθησε συζήτηση με κύριο θέμα τη βελτίωση και περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας των δύο μερών υπό το πρίσμα των υφιστάμενων δυσμενών συγκυριών.

Ο κ. Δανιηλίδης, από την πλευρά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, τόνισε ότι το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας κριθαριού αποτελεί στρατηγική επιλογή, καθώς εξασφαλίζει την κάλυψη του συνόλου των αναγκών της εταιρείας για εγχώρια παραγωγή μπύρας από ελληνικό κριθάρι. Σε αυτό το πλαίσιο, λαμβάνοντας υπόψη το αυξημένο κόστος καλλιέργειας του Έλληνα παραγωγού που σε μεγάλο βαθμό προκαλείται από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η εταιρεία θα σταθεί και φέτος στο πλευρό των συνεργατών της, υπερβαίνοντας τις συμβατικές της δεσμεύσεις.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παρουσία των συμμετεχόντων σε πειραματικό αγρό του Συνεταιρισμού, στον οποίο οι γεωπόνοι του, σε συνεργασία με το επιστημονικό τμήμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, επαναξιολογούν τον τρόπο καλλιέργειας του βυνοποιήσιμου κριθαριού, με στόχο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα,  σε συνδυασμό με τη βελτίωση ποιοτικών και ποσοτικών μετρήσεων και τη μείωση του κόστους παραγωγής.


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Την 11η Μάϊου 2022, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Α.Ε.»