Φ. Βουλιώτης: «Χαμόγελα» από τις προκρατήσεις στα παράλια του Δ. Τεμπών

Φ. Βουλιώτης: «Χαμόγελα» από τις προκρατήσεις στα παράλια του Δ. Τεμπών


Της Φανής Δουρδούρα

Σε φάση προετοιμασίας βρίσκονται οι επιχειρηματίες στα παράλια του Δήμου Τεμπών αναμένοντας τη νέα τουριστική περίοδο. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι το ενεργειακό κόστος θα είναι καθοριστικός παράγοντας που θα κρίνει τη φετινή σεζόν, ενώ η ακρίβεια τους κρατάει σε «στάση αναμονής» για την προσαρμογή των τιμών.

Ο Φάνης Βουλιώτης – πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου και αντιπρόεδρος της Πανλαρισαϊκής Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων – μιλάει στο larissanet.gr για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες κατά την τρέχουσα συγκυρία και εκτιμάει πως θα κινηθεί η επισκεψιμότητα… «Οι παραλίες του Δήμου Τεμπών – Μεσάγγαλα και Καστρί Λουτρό – είναι έτοιμες κατά 90% να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους. Έχουν ξεκινήσει σιγά σιγά να έρχονται κάποιοι εγχώριοι τουρίστες για τριήμερα αλλά είναι μετρημένη η κίνηση» τονίζει.

«Αν υλοποιηθούν οι προκρατήσεις μας θα έχουμε μια πετυχημένη χρονιά» υπογραμμίζει ο κ. Βουλιώτης, βασικός παράγοντας όμως για αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το ρεύμα… «Μικρές επιχειρήσεις 5-6 δωματίων καλούνται να πληρώσουν 1.200 ευρώ μηνιαίως σε λογαριασμό ρεύματος. Αν συνεχιστεί αυτό δεν θα μπορέσουν να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις μας» σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου.

Ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η εξόφληση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού η οποία δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί από την κυβέρνηση. Συνάμα, οι επαγγελματίες του κλάδου δεν έχουν διαμορφώσει τις τιμές δεδομένου του «κύματος» ακρίβειας που αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι… «Ακόμη δεν έχουμε οργανώσει τους τιμοκαταλόγους μας διότι καθημερινά ψωνίζουμε σε διαφορετικές τιμές τα προϊόντα» αναφέρει στο larissanet.gr.

Προσμονές από ξένους τουρίστες

Με τις προκρατήσεις να κινούνται σε εξαιρετικό επίπεδο ο κ. Βουλιώτης καταγράφει τις χώρες που επιλέγουν παραδοσιακά τα παράλια του Δήμου Τεμπών.

«Φέτος περιμένουμε επισκέπτες από Ρουμανία, Βουλγαρία, Πολωνία ενώ τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μεγάλη αύξηση και σε τουρίστες από την Γερμανία» τονίζει, «αν υλοποιηθούν οι κρατήσεις μας ο τζίρος θα έχει θετικό πρόσημο…» καταλήγει.


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Σε κατάσταση προετοιμασίας βρίσκονται οι επιχειρηματίες του Δήμου Τεμπών και αναμένουν συγκροτημένοι την νέα τουριστική περίοδο