Κόκκαλης: «Ταφόπλακα» για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών ο νέος νόμος για το υπαίθριο εμπόριο

Κόκκαλης: «Ταφόπλακα» για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών ο νέος νόμος για το υπαίθριο εμπόριο


Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το νέο σχέδιο νόμου για το υπαίθριο εμπόριο, άσκησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου, στη λαϊκή αγορά της συνοικίας της Νεάπολης.

Όπως εξήγησε ο κ. Κόκκαλης, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα είναι η ταφόπλακα του μικρού παραγωγού των λαϊκών αγορών, ενώ οι συνέπειες θα είναι δραματικές και για τους πολίτες που σ’ αυτή τη περίοδο των διαρκών ανατιμήσεων, μπορούν να προμηθεύονται ποιοτικά και φθηνότερα προϊόντα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: ««Με το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαφανίζει πρακτικά τους παραγωγούς λαϊκών αγορών. Είναι εξωφρενικό, εκτός λογικής και εκ του πονηρού να προσπαθεί κανείς να εξομοιώσει τις λαϊκές αγορές της Λάρισας με αυτές των Αθηνών.

Είναι επίσης ιδιαίτερα επικίνδυνο να συγκεντρώνονται τόσες εξουσίες σε έναν υπουργό. Οι αρμοδιότητες για τις λαϊκές αγορές θα πρέπει να παραμείνουν στις περιφέρειες.

Όλα αυτά όμως δεν αφήνουν ανεπηρέαστη την κοινωνία, γιατί όταν η κυβέρνηση στοχεύει στις λαϊκές αγορές, πλήττει τους πολίτες και κυρίως τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα. Πλήττει εκείνους τους ανθρώπους που στις λαϊκές αγορές βρίσκουν ποιοτικά και φθηνότερα προϊόντα.

Ας μπει επιτέλους ένα φρένο σε αυτό τον άκρατο και ισοπεδωτικό νεοφιλελευθερισμό. Ας σεβαστούν το θεσμό της λαϊκής αγοράς που παραδοσιακά είναι το στήριγμα για τα ελληνικά νοικοκυριά».

Δείτε εικόνες:


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το νέο σχέδιο νόμου για το υπαίθριο εμπόριο, άσκησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου, στη λαϊκή αγορά της συνοικίας της Νεάπολης. Όπως εξήγησε ο κ. Κόκκαλης, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα είναι η ταφόπλακα του μικρού παραγωγού […]