Πότε εκπνέει η προθεσμία για τη δήλωση κατεχόμενων κυψελών

Πότε εκπνέει η προθεσμία για τη δήλωση κατεχόμενων κυψελών


Το Κέντρο Μελισσοκομίας Λάρισας υπενθυμίζει ότι την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021  εκπνέει η προθεσμία που έχουν οι  μελισσοκόμοι να υποβάλλουν δήλωση κατεχόμενων κυψελών στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λάρισας (Θεοφράστου 27, τηλ 2413511123, κ. Ζιωγάκης Αλέξανδρος).

Η δήλωση κατεχόμενων κυψελών μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά στο http://www.minagric.gr/index.php/el/eservisesmenu-2/aithsh-melissokomikou-mhtroo ωστόσο η σχετική βεβαίωση δήλωσης κατεχόμενων κυψελών εκδίδεται μόνο από τη ΔΑΟ. Η βεβαίωση αυτή είναι πλέον εξίσου σημαντική με το μελισσοκομικό βιβλιάριο και πρέπει να εκδοθεί στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Η  δήλωση κατεχόμενων κυψελών είναι υποχρεωτική για όλους τους μελισσοκόμους και οι διοικητικές κυρώσεις για τη μη υποβολή τους  περιλαμβάνουν διοικητικό πρόστιμο 300€ και απώλεια της μελισσοκομικής ιδιότητας για 1 έτος, σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 11 της ΥΑ 140/106513/16-04-2021 (Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο). Επίσης αποκλείονται από οποιεσδήποτε επιδοτούμενες δράσεις ή προγράμματα ή ενισχύσεις.


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Το Κέντρο Μελισσοκομίας Λάρισας υπενθυμίζει