Θεμιστοκλέους: Ένας στους δύο εμβολιασμένοι – Αρχίζει ο εμβολιασμός στα σπίτια

Θεμιστοκλέους: Ένας στους δύο εμβολιασμένοι – Αρχίζει ο εμβολιασμός στα σπίτια


Περισσότεροι από 5.450.000 πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 52% επί του γενικού πληθυσμού και 61% επί του ενήλικου, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας.

Περισσότεροι από 4.626.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 44% επί του γενικού πληθυσμού και στο 52% επί του ενήλικου.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι αύριο Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα έτσι ώστε οι γιατροί να δηλώνουν τους πολίτες που έχουν δυσκολία μετάβασης και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια: έκπτωση λειτουργικότητας και πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης, μόνιμο κλινοστατισμό, είτε περιπτώσεις βαριά ψυχικής ή νοητικής νόσου, π.χ. Αλτσχάιμερ.

Η πιστοποίηση και η ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε γιατρό στην Ελλάδα, είτε δημόσιου είτε ιδιωτικού τομέα.

Ο εμβολιασμός κατ΄ οίκον θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτες γιατρούς είτε από κινητά συνεργεία της επιχείρησης «Ελευθερία».

Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι από αύριο Τρίτη οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με οποιοδήποτε εμβόλιο αυθημερόν, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει διαθεσιμότητα.

Πηγή: ΕΡΤ1


Πηγή:www.larissanet.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Περισσότεροι από 5.450.000 πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 52% επί του γενικού πληθυσμού και 61% επί του ενήλικου, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας. Περισσότεροι από 4.626.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί […]