Αντάμωμα μανιταρόφιλων στα Γρεβενά

Αντάμωμα μανιταρόφιλων στα Γρεβενά

Θερινή συνάντηση των απανταχού μανιταρόφιλων στα Γρεβενά

Η 15η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού συνδιοργανώνεται από τους Μανιταρόφιλους Δυτικής Μακεδονίας, τους Μανιταρόφιλους Ελλάδας και το Μουσείο Μανιταριών Λάβδας Γρεβενών, σε συνεργασία με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, Δήμοι Γρεβενών και Δεσκάτης), την Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, την ομάδα «Δημιουργώ», το Εθνικό Πάρκου, Β. Πίνδου, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, τον Χιονοδρομικό, Ορειβατικό Σύλλογο Γρεβενών, την Εναλλακτική κοινότητα Πελίτι, τον Σύλλογο φίλων εκπαιδευτικού αστρονομικού πάρκου Όρλιακα Γρεβενών, την Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων, το Τμήμα περιβάλλοντος και υδροοικονομίας Π.Ε. Γρεβενών, το Εργαστήριο ραπτικής καταστήματος κράτησης Φελλίου, τον Μ.Ο.Γ., τη Λέσxη 4 x 4 Γρεβενών, τους Δρομείς ζωής, τα Γιαγκούλεια και άλλους τοπικούς φορείς, συλλόγους και συμπολίτες.

Χώρος:

Γρεβενά, πάρκο Μερά (Πάρκο Μανιταριών), απέναντι από το Διοικητήριο.

Χρόνος:

από 16 έως τις 19 Αυγούστου 2018 (στις 15 Αυγούστου 2018 τα προεόρτια)

Πρόγραμμα 15ης Πανελλήνιας Γιορτής Μανιταριού

Στον χώρο της Γιορτής θα λειτουργεί καθημερινά ταβέρνα, αναψυκτήριο, χώρος υπαίθριων δραστηριοτήτων, έκθεση και πώληση μανιταροπροϊόντων, τοπικών προϊόντων (τροφίμων, χειροτεχνημάτων), έργων τέχνης με θέμα το μανιτάρι, των εκθεμάτων του Μουσείου μανιταριών Λάβδας και παραδοσιακών σπόρων από το Πελίτι.
Φέτος θα συμμετάσχει για πρώτη φορά το εργαστήριο ραπτικής του καταστήματος κράτησης Φελλίου (στο διήμερο 16-17 Αυγούστου). Οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γεμίζουν ευχάριστα τη μέρα τους τόσο στον παιδότοπο, παίζοντας και δημιουργώντας με χρώματα, πινέλα, πηλό, βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια ή να συμμετάσχουν στις υπαίθριες δραστηριότητες Το απόγευμα αρχίζουν τα υπαίθρια μανιταρομαγειρέματα και -λίγο αργότερα- η δωρεάν προσφορά μανιταροεδεσμάτων σε όλους τους επισκέπτες.
Το πρωί του Σαββάτου 18/8, θα γίνει οργανωμένη πεζοπορία με στόχο την κορυφή Γομάρα (καταφύγιο Χ.Ο.Σ.Γ.) (σύντομα λεπτομέρειες)
Την Κυριακή 19/8, στις 21.00, θα γίνει στον χώρο της γιορτής διάλεξη-παρουσίαση από τον καθηγητή αστροφυσικής κ. Αθανάσιο Οικονόμου με θέμα: “54 χρόνια εξερεύνησης του διαστήματος”.

Συναυλίες κάθε βράδυ:

Πέμπτη 16/8 21.00: Aμανίτες 23.30: Εναρέ

Παρασκευή 17/8 21.00: A.M.A 23.00: Manitarock

Σάββατο 18/8 21.00: Καλογράκια 22.30: Baildsa 00.30: Secret .


Πηγή:www.agropost.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

Θερινή συνάντηση των απανταχού μανιταρόφιλων στα Γρεβενά Η 15η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού συνδιοργανώνεται από τους Μανιταρόφιλους Δυτικής Μακεδονίας, τους Μανιταρόφιλους Ελλάδας και το Μουσείο Μανιταριών Λάβδας Γρεβενών, σε συνεργασία με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, Δήμοι Γρεβενών και Δεσκάτης), την Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, την ομάδα «Δημιουργώ», το Εθνικό Πάρκου, Β. Πίνδου, τη Δημόσια […]