Το θαύμα της ζωής απέναντι στον κοροναϊό – Το MEGA στην αίθουσα τοκετού του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

Το θαύμα της ζωής απέναντι στον κοροναϊό – Το MEGA στην αίθουσα τοκετού του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

Το MEGA μπήκε στην ειδική μονάδα Covid-19 για τοκετό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Η κάμερα κατέγραψε πώς μία γυναίκα που πάσχει από κοροναϊό έφερε στη ζωή ένα αγοράκι, κάτι που ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο δεδομένων των αυστηρών μέτρων προστασίας που έπρεπε να τηρηθούν.

Μία γυναίκα με κοροναϊό φέρνει στη ζωή ένα υγιέστατο αγοράκι. Ο χειρουργός μαιευτήρας μαζί με την ομάδα της Β’ μαιευτικής γυναικολογικής κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με ειδικές στολές για Covid-19, αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία το περιστατικό.

Η ζωή νίκησε τον θάνατο

Αν και η κλινική έχει ογκολογικό προσανατολισμό, πλέον έχουν δημιουργήσει όλες τις συνθήκες διαχείρισης τοκετών με γυναίκες που νοσούν από κοροναϊό. Το MEGA μπήκε στην ειδική μονάδα, εκεί που η ζωή για ακόμα μια φορά νίκησε τον θάνατο.

Η μητέρα μεταφέρθηκε από την Φλώρινα στη Θεσσαλονίκη χωρίς να γνωρίζει ότι νοσεί. Στον προεγχειρητικό έλεγχο έμαθε την αλήθεια την οποία και αμφισβήτησε.

Η ειδική μονάδα τοκετού για Covid-19

Γιατροί και νοσηλευτές, όσο κι αν έχουν εκπαιδευτεί για περιστατικά Covid-19, πάντα νιώθουν την αγωνία για τον κίνδυνο διασποράς αλλά και για την εξέλιξη της υγείας που μπορεί να υπάρχει για κάθε λεχώνα.

Πρόκειται για το πέμπτο παιδί που γεννιέται από μητέρα θετική στον κοροναϊό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με απόλυτη επιτυχία. Διοίκηση και ιατρικό προσωπικό έχουν θέσει νέες βάσεις λόγω του ιού, που διαμορφώνουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τη μέλλουσα μητέρα και τα νεογνά που θα έρθουν στη ζωή εν μέσω πανδημίας.


Πηγή:www.in.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Η κάμερα κατέγραψε πώς μία γυναίκα που πάσχει από κοροναϊό έφερε στη ζωή ένα αγοράκι, κάτι που ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο δεδομένων των αυστηρών μέτρων προστασίας που έπρεπε να τηρηθούν.